Populära cykelmärken

Populära cykelmärken

En cykel, som förr kallades för velociped eller bicykel, är ett av den mänskliga muskelkraften drivet fordon som oftast har två eller tre hjul. Nuförtiden finns det flera olika sorters cyklar och cykelvärlden har svämmat över av en en stor mängd olika populära cykelmärken som i sin tur tillhör olika serier. På grund av detta kan det vara väldigt svårt att hitta rätt cykel. De mest populära cykelmärken i vårt land är bland annat Monark, Crescent, Merida, DBS, Giant och Cube. Utöver dessa nämnda finns det många flera. I affärerna finns det ett stort utbud av traditionella herrcyklar, damcyklar, barncyklar samt en stor mängd mountainbikes, sportcyklar, elcyklar samt hybridcyklar.

Populära cykelmärken ute på marknaden

Populära cykelmärken med bra kvalitet

Populära cykelmärken som Monark och Crescent har funnits på marknaden redan en längre tid. Crescent är en välgjord kvalitetscykel som passar perfekt för de svenska förhållandena. Monark har redan i flera decennier levererat bra cyklar till hela familjen. Till de nyare märkena hör Merida, Giant, DBS och Cube som alla tre har olika sorters cyklar för de olika behoven. Just nu är det väldigt populärt att äga flera varianter av cyklar. Man vill ha skilda cyklar för träning och för vardagsbruk. Många har även börjat använda cykel som transportmedel till och från arbetet, för att samtidigt få den dagliga dosen av motion.

Hur skall man då veta vilken cykel som är bäst för en själv? Innan man beger dig till cykelaffären är det bra att man funderat till vilket ändamål man behöver sin cykel och hur mycket pengar man är villig att satsa på sin cykel. Handlar man i en traditionell cykelbutik eller gör man köpet i en nätbutik? I en affär får kunden personlig service och kan föra cykeln till affären för service. Bestämmer man att köpa sin cykel på nätet kommer man inte att få personlig service och därför är ofta många populära cykelmärken mycket billigare när du handlar på nätet.

Vad får man för pengarna?

Idag gör de allra flesta cykeltillverkarna cyklar av bra kvalitet. När man har skaffat sig lite kunskap om vilken sorts cykel man vill ha och man bestämt sig för hur mycket man vill betala, är det enkelt att hitta en cykel. Det finns populära cykelmärken i olika prisklasser beroende på komponenter och rammaterial. De populäraste tillverkarna erbjuder cyklar från cirka 6 000 kronor, till proffscyklar som kostar över 100000 kronor. När man väljer rammaterial finns det nuförtiden nästan bara aluminium och kolfiber att välja mellan. Man kan säga att cyklar med aluminiumramar är billigare än cyklar med kolfiberramar, men naturligtvis finns det en del undantag.

Alla populära cykelmärken testas och testas igen med hjälp av olika sorters testprogram och olika simulatorer. På så sätt får konsumenterna alltid tillgång till de bästa och senaste materialen samt den bästa och modernaste tekniken. Populära cykelmärken utrustar ramen till exempel med mycket slittåliga växlar, bra och pålitliga bromssystem och andra bra komponenter från de allra bästa cykeltillverkarna i världen. En bra tränings- och tävlingsram skiljer sig väldigt mycket från ramen på en klassisk damcykel. När man köper en bra cykel är viktigt att man hittar rätt typ och storlek. Bland det viktigaste är att sadeln är bekväm och att bromsarna är välfungerande. Vid köp är det bra att som konsument prova cykeln. Det lönar sig inte att göra förhastade inköp så bäst vore det att få testa en cykel en hel dag.

Be om hjälp

Ibland behöver man inte vända sig till en sportaffär när det gäller att få råd vid anskaffning av en ny cykel. Om man har vänner som cyklar mycket och är erfarna när det gäller att välja cykel, skall man definitivt fråga efter goda råd av dem. Berätta vilken sorts cykel man behöver och hur mycket man kan tänka sig betala för den nya cykeln. På hösten och och vintern kan du hitta populära cykelmärken till nedsatt pris vilket lönar sig att hålla utkik efter. Vill man ha någon av de nyaste populära cykelmärkena som nyss kommit ut på marknaden kan det vara bra att vänta med köpet till våren. På ljm-cykel.nu kan du läsa om olika cykelmärken som finns på marknaden.